måndag 30 januari 2012

The Birth




Man lever. Man dör. Lätt att glömma det. Båda sakerna alltså. Så... vad gör vi med vår stund på jorden? Kanske letar vi efter sammanhang där vi är behövda och livet känns meningsfullt? Annars är tillvaron faktiskt full av meningslösheter som vi slösar bort våra liv på.

På tal om leva. Framför dina ögon ser du Jordbro VärldsOrkesters BloggLogg födas. JVO som vi förkortar oss är ett musikprojekt, ett kulturprojekt, ett scenprojekt, ett entreprenörsprojekt, ett demokratiprojekt, ett socialt kapital & mobiliseringsprojekt, ett meningsfullhetsprojekt... Vi vet inte hur det kommer gå med alla våra ambitioner. Men vi tänker spegla våra motgångar och framgångar här. Vi ska försöka lägga upp alla korten på bordet till allmän beskådan.

Det är inte vi som skriver! Det är våra alter egon. Lätt salongsberusade av framgångarna kan dessa spökskrivare ställa sig något bredvid våra annars så seriösa projektledar- och producentjag. Det är bra, för då kan texterna bli mer laid-back, mer kåserande, funderande, undersökande och vildsint spretiga. På så vis växer – hoppas vi – en annan sorts kunskap fram.

Den 1 februari kör vi igång ett pilotprojekt som vi fått stålar till av Tillväxtverket och Samordningsförbundet Östra Södertörn. Tanken är att undersöka möjligheterna att etablera ett socialt företag inom kultursektorn som dels ”säljer” stöd- och utbildningsplatser åt arbetslösa konstnärsbegåvningar och sen kommersialiserar och säljer de konstnärliga produkter (främst musikaliska live akter) som vi tillsammans tar fram.

Hur ska det gå? Välkomna att följa oss här!

/Narög